Keresés
Keresés
Rovatok: Hírek

Magyar Atherosclerosis Társaság XXI. Kongresszusa

A Magyar Atherosclerosis Társaság 2016. október 13-15. között rendezi XXI. Kongresszusát ezennel első alkalommal Velence városában, a Velencei-tó partján, Fejér megyében.


Mélyen tisztelt Kolléga Úrhölgyek és Kolléga Urak!
 

Dr. Szollár LajosA Magyar Atherosclerosis Társaság 2016. október 13-15. között rendezi XXI. Kongresszusát ezennel első alkalommal Velence városában, a Velencei-tó partján, Fejér megyében, melyre a Társaság nevében szeretettel és tisztelettel meghívom.

A sok éven át tartott soproni esemény során - ahol számos sikeres konferenciát tartottunk és nagyon jól éreztük magunkat - egyre erősebb lett az igény, hogy a távolabbi helyekről körülményes, időigényes és költséges elérhetőség miatt keressünk az ország szinte közepén új helyszínt, így esett választásunk ide.

A Társaság folytatja a hagyományt, mely szerint kétévente lehetőséget ad a magyar orvostársadalom e fontos témakör iránt érdeklődő tagjainak az újdonságok és a vitatott kérdések ismertetésére és gondolatainak cseréjére. A kongresszuson a szív- és érrendszeri betegségek okainak, pathogenezisének, diagnosztikájának, megelőzésének és terápiájának új eredményeit és ma még vitákban érlelődő elképzeléseit szeretnénk áttekinteni, számítva az Önök aktív közreműködésére. Megközelítésünk továbbra is holisztikus, valamennyi, e témakörrel kapcsolatos szakmai terület tanult képviselőinek társaságát szeretnénk élvezni. A szorosan vett tudományos program elméleti és gyakorlati témái mellett napirendre tűzzük a Magyar Atherosclerosis Társaság által kezdeményezett, 2014. novemberében tartott VI. Magyar Kardiovaszkuláris Konszenzus Konferencia ajánlásainak felidézését, valamint napirenden szerepel az ajánlás fogadtatásának és gyakorlati alkalmazásának elemzése is.

Az atherosclerosis vélt okainak oly szerteágazó elméleti megközelítései, oly szövevényes pathomechanizmusa, oly színes klinikai képe, oly bonyolult kölcsönhatásai szükségessé teszik, hogy a lehető legszélesebb körből kerüljenek ki előadóink és hallgatóságunk, ezért szakmai területtől és társasági hovatartozástól függetlenül szívesen látunk mindenkit, aki szeretne hozzájárulni ismereteink bővüléséhez. Legfőbb célunk az e betegség következményeiben szenvedő embertársaink megpróbáltatásainak enyhítése, erre azonban csak tudásunk állandó gyarapítása mellett van esély. Szívből remélem, hogy mindannyian tanulni fogunk egymástól, remélem, hogy később gyümölcsöző tudományos együttműködési kapcsolatok is kialakulhatnak, bízom abban, hogy közvetve vagy közvetlenül "a beteg üdve a legfőbb érték" elv fogja áthatni együttlétünket és későbbi tevékenységünket továbbra is.

Minden érdeklődőt megkülönböztetett tisztelettel várunk, viszontlátásra Velencén 2016. október havában.

Budapest, 2016. január 16.

Tisztelő hívük:
Dr. Szollár Lajos, egyetemi tanár
a Magyar Atherosclerosis Társaság elnöke

 

Bővebb információ, a kongresszus hivatalos weboldala:

http://eqcongress.hu/kongresszusadat/magyaratherosclerosistarsasagxxi.kongresszusa

 

Kapcsolódó dokumentumok: 1. KONGRESSZUSI PROGRAM
Cikk értékelése Eddig 6 felhasználó értékelte a cikket.

Hozzászólások

Név: Jelszó:
Technikai forródrót

+36 70 616 9929

 
A MAT számlaszáma,
amire a tagdíj befizetéseket várjuk:

OTP Bank
Magyar Atherosclerosis Társaság
11708001-20318505
Válasszon lapszámot!