Keresés
Keresés

Meghívó a Magyar Atherosclerosis Társaság XIX. kongresszusára

2012. október 11-13.

Mélyen tisztelt Kolléga Úrhölgyek és Kolléga Urak!

A Magyar Atherosclerosis Társaság 2012. október 11-13. között rendezi XIX. kongresszusát Sopronban, melyre a Társaság nevében szeretettel és tisztelettel meghívom.

Az absztraktok beküldési határideje 2012. június 4-ről július 15-re módosult.

A Társaság folytatja a hagyományt, mely szerint kétévente lehetőséget ad a magyar orvostársadalom e fontos témakör iránt érdeklődő tagjainak az újdonságok és a vitatott kérdések ismertetésére és gondolatainak cseréjére. A kongresszuson a szív- és érrendszeri betegségek okainak, pathogenezisének, diagnosztikájának, megelőzésének és terápiájának új eredményeit és ma még vitákban érlelődő elképzeléseit szeretnénk áttekinteni, számítva az Önök aktív közreműködésére. Megközelítésünk továbbra is holisztikus, valamennyi, e témakörrel kapcsolatos szakmai terület tanult képviselőinek társaságát szeretnénk élvezni.

A szorosan vett tudományos program elméleti és gyakorlati témái mellett napirendre tűzzük a Magyar Atherosclerosis Társaság által kezdeményezett 2011. novemberi V. Magyar Kardiovaszkuláris Konszenzus Konferencia fogadtatásának értékelését, valamint terveink szerint napirenden szerepel az ajánlás gyakorlati alkalmazásának elemzése is. Az atherosclerosis vélt okainak oly szerteágazó elméleti megközelítései, oly szövevényes pathomechanizmusa, oly színes klinikai képe, oly bonyolult kölcsönhatásai szükségessé teszik, hogy a lehető legszélesebb körből kerüljenek ki előadóink és hallgatóságunk, ezért szakmai területtől és társasági hovatartozástól függetlenül szívesen látunk mindenkit, aki szeretne hozzájárulni ismereteink bővüléséhez. Legfőbb célunk az e betegség következményeiben szenvedő embertársaink megpróbáltatásainak enyhítése, erre azonban csak tudásunk állandó gyarapítása mellett van esély.

Szívből remélem, hogy mindannyian tanulni fogunk egymástól, remélem, hogy később gyümölcsöző tudományos együttműködési kapcsolatok is kialakulhatnak, remélem, hogy közvetve vagy közvetlenül "a beteg üdve a legfőbb érték" elv fogja áthatni együttlétünket. Minden érdeklődőt megkülönböztetett tisztelettel várunk, viszontlátásra Sopronban 2012. október havában.

Budapest, 2012. április

                                    tisztelő hívük:
Dr. Szollár Lajos, egyetemi tanár
a Magyar Atherosclerosis Társaság elnöke


A Kongresszussal kapcsolatos részletes információkért kérjük, tekintse meg az alábbi dokumentumokat:

Cikk értékelése Eddig 2 felhasználó értékelte a cikket.

Hozzászólások

Név: Jelszó:
Technikai forródrót

+36 30 327 4143

 
A MAT számlaszáma,
amire a 2000 FT / év
tagdíjbefizetéseket várjuk:

OTP Bank
Magyar Atherosclerosis Társaság
11708001-20318505
Válasszon lapszámot!