Keresés
Keresés

Magyar Atherosclerosis Társaság XXII. Kongresszusa

2018-05-28

A Magyar Atherosclerosis Társaság 2018. október 11-13. között rendezi XXII. Kongresszusát Velencén, a Velencei-tó partján, Fejér megyében.


Tisztelt Kollégák!

A Magyar Atherosclerosis Társaság 2018. október 11-13. között rendezi meg XXII. Kongresszusát.

A kétévente megrendezésre kerülő kongresszus a hazánkban vezető halálokokat jelentő szív- és érrendszeri betegségek okait, pathogenezisét, diagnosztikáját, terápiáját, valamint megelőzésének lehetőségeit tekinti át.

Az érelmeszesedés kialakulásában szerepet játszó veszélyeztetettségi tényezők jobb megértését segíti elő az, hogy a különböző tudományterületek és társaságok szakemberei előadásaikkal hozzájárulnak ismereteink bővüléséhez. Az elmúlt években az ESC/EAS ajánlás összefoglalta azokat a legfontosabb gyakorlati teendőket, melyek segítik az érelmeszesedés megelőzését, súlyosságának csökkentését.

2017-ben a VII. Magyar Kardiovaszkuláris Konszenzus Konferencia 17 társaság részvételével aktualizálta a magyar ajánlást. A XXII. MAT kongresszuson lehetővé válik a legutóbbi ajánlás óta eltelt időszak tapasztalatainak megbeszélése is. A kongresszuson kiemelten szeretnénk foglalkozni a familiáris hypercholesterinaemia (FH) Magyarországi helyzetével, az FH regiszter mindennapi gyakorlatban történő alkalmazásával, valamint külön szekcióban az életmódbeli változtatások hazai aktuális helyzetével.

A kongresszuson elhangzottak ismereteink bővülésével és aktualizálásával lehetővé teszik azt, hogy még hatékonyabban tudjuk megelőzni és kezelni az érelmeszesedést és így csökkentsük annak szövődményeit.

Budapest, 2018. január 16.

Tisztelettel:
Dr. Paragh György, egyetemi tanár
a Magyar Atherosclerosis Társaság elnöke

 

Tekintse meg a kongresszus programját:

PROGRAM (PDF)

 

Bővebb információ, a kongresszus hivatalos weboldala:

http://eqcongress.hu/kongresszusadat/magyaratherosclerosistarsasagxxii.kongresszusa

 

 

Letölthető anyagok:

Kongresszusi MEGHÍVÓ (PDF)

Kongresszusi PROGRAM (PDF)

 

 

A cikk frissítve:    2018.09.26   Program (PDF)

Cikk értékelése Eddig 1 felhasználó értékelte a cikket.

Hozzászólások

Név: Jelszó:
Technikai forródrót

+36 30 327 4143

 
A MAT számlaszáma,
amire a 2000 FT / év
tagdíjbefizetéseket várjuk:

OTP Bank
Magyar Atherosclerosis Társaság
11708001-20318505
Válasszon lapszámot!